Proeven, proeven, proeven…



Jan houdt van lekker en is een goede proever. En niet alleen van ijs maar bijvoorbeeld ook van een uitgebalanceerde maaltijd met bijpassende wijnen. Ik heb er veel gemak van gehad bij het ontwikkelen van mijn hobby: lekker culinair koken. Zijn goede smaakzin komt ook uitstekend van pas bij het ontwikkelen van nieuwe ijssmaken. IJsmaken zit in zijn bloed. Komt dat doordat hij Italiaanse familie heeft? Soms verzint hij hele gekke smaken, die dan de krant halen, want alles kan volgens Jan. Maar toch komen de toegankelijke smaken meestal gewoon tot stand in de serene rust van zijn ijsbereidingskeuken. Veel proberen, veel proeven. Jan blijft zijn ijs voortdurend verbeteren op smaak, structuur en textuur. Dat krijgt minder ruchtbaarheid, maar staat wel borg voor een optimale smaakbeleving. Omdat het ijs bij Melbalino wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten, die afhankelijk van jaargetijden, oogstkwaliteit en herkomst telkens in smaak kunnen verschillen, blijft Jan voortdurend bezig met proeven, proeven, proeven. Hij gebruikt dan zijn vakmanschap om met kleine aanpassingen toch telkens het ultieme ijsje te maken.

Rijka



O ja, nog even dit…


Elke dag zet Jan de smaken die hij gaat maken op onze Melbalino Facebookpagina. Zo weet je van te voren waar je die dag uit kunt kiezen. Kun je je er vast op verheugen.



Stacks Image 13
Wisselende smaken